Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCG

COK: Dušanu Simonoviću novi mandat predsjednika, Cvetko Pajković član Upravnog odbora

Dosadašnji predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović tu funkciju obavljaće i naredne četiri godine, odlučeno je na jučerašnjoj Skupštini krovne asocijacije crnogorskog sporta.

Skupštini su ispred OSCG prisustvovali član Upravnog odbora Nenad Vujanović i generalni sekretar Ivan Bošković.

Simonović je bio jedini kandidat za predsjednika, a dobio je jednoglasnu podršku. Za novi mandat predložilo ga je 12 nacionalnih sportskih saveza.

Predsjednik OSCG Cvetko Pajković imenovan je za člana Upravnog odbora krovne asocijacije crnogorskog sporta.

Simonović je kazao da mu kao čovjeku i sportskom radniku imponuje jednoglasna podrška koju je dobio na Skupštini COK, navodeći da to ne bi mogao da ostvari bez Upravnog odbora, nacionalnih saveza, saradnika u komitetu, države i Međunarodnog olimpijskom komitetu.

“U minulom periodu, COK se iskazao kao odgovoran partner i ostvario je dobru saradnju, kako sa sportskim savezima tako i sa samim sportistima, pružajući im, u granicama mogućnosti, dobre uslove za pripreme i odlazak na Olimpijske igre, kao i učešće na drugim važnim multisportskim međunarodnim takmičenjima pod pokroviteljskom MOK”, kazao je Simonović.

Skupština je jednoglasno usvojila i prijedlog za sastav Upravnog odbora, koji će kao i predhodni brojati 17 članova.

Predsjednik Simonović je, za potpredsjednike COK-a, kao i u predhodnom mandatu, predložio Bora Mračevića i Bojanu Popović.

Članovi UO u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Dimitrije Rašović, Jovica Rečević, Dragan Samardžić, Božidar Vuksanović, Dejan Bajić, Veselin Barović, Momir Đurđevac, Branko Jovanović, Dragan Kopitović, Rajko Kosić, Džemal Ljušković, Vanja Mugoša, Cvetko Pajković i Radmila Petrović.

U Nadzorni odbor reizabrani su Ratko Dedić, Miodrag Ivanović i Milivoje Radović.

Skupština je jednoglasno usvojila i finansijski izvještaj za 2019, sa izvještajima Nadzornog odbora i nezavisnog revizora.

Usvojeni su i Finansijski plan za 2020 i Izvještaj aktivnosti COK u minulom četvorogodišnjem mandatu.

Sjednici je prisustvovao 41 delegat, od ukupno 47, koliko broji Skupština COK.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button