Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
CEV

CEV: Crnogorskoj odbojci i sledeće godine pet mjesta u Evropi

Crnogorski odbojkaški klubovi će i naredne sezone imati pravo na pet mjesta u evropskim kupovima, od čega po mjesto u muškoj i ženskoj Ligi šampiona, saopšteno je iz Evropske odbojkaške konfederacije.

Na najnovijoj CEV rang- listi zemalja za takmičenje u evropskim kupovima, koja je napravljena na osnovu rezultata od 2013. do 2015. godine, Crna Gora je u muškoj konkurenciji ostala na 18. mjestu u konkurenciji 56 zemalja, sa 96 bodova.

To znači da će naši muški klubovi sljedeće sezone imati pravo na po jedno mjesto u Ligi šampiona, CEV kupu i Čelendž kupu.

Crna Gora je u ženskoj konkurenciji zauzima 32. mjesto. Taj plasman našoj zemlji donosi 2 mjesta u evrokupovima, po jedno u Ligi šampiona i Čelendž kupu.

U konkurenciji odbojkaša, predstavnike u grupnoj fazi Lige šampiona sljedeće sezone imaće Rusija, Italija, Turska, Poljska (po tri tima), Francuska, Belgija, Njemačka i Grčka (po dva), a kod dama Turska, Rusija, Poljska, Azerbejdžan (po tri), Njemačka, Švajcarska, Italija i Francuska (po dva).

Izvor: CEV/Vijesti

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button