Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCG

Bošković za SK: Kada pobijedimo virus, nastavljamo sa odbojkom

Završnica šampionata i Kupa Crne Gore, organizacija Evropskog prvenstva za kadetkinje, kvalifikacije juniorki, seniora i seniorki za šampionat Evrope, bili su u fokusu Odbojkaškog saveza Crne Gore, ali…

Globalna zdravstvena pošast je zaustavila gotovo sve životne tokove. Šampionat Crne Gore u obije konkurencije, kao i finalne utakmice Kupa su odložene do daljnjeg, sada je priroritet borba za zdravlje, a istovremeno se čeka odluka od strane CEV u vezi se međunarodnim obavezama.

„Maksimalno smo fokusirani na borbu protiv koronavirusa. U stalnom smo kontaktu sa svim momcima i djevojkama, u svim kategorijama, nastojimo da im pružimo podršku, pomognemo ako je to potrebno. Svi se kao jedan pridržavaju naloženih mjera u borbi protiv koronavirusa, mnogi su donijeli odluku da ostanu u državama u kojima su se zatekli, a nova informacije je da bi Tanja Bokan, ako sve bude u redu, a je vjerujem da hoće, u toku dana letom preko Frankfurta, trebalo da stigne sa Filipina u Crnu Goru, a zatim, naravno slijedi obavezna izolacija”, naglasio je generalni sekretar Odbojkaškog saveza Crne Gore, Ivan Bošković i nastavio:

„Sportisti su u ovoj situaciji pokazali da su primjer u svakom smislu. Iako je jasno da momcima i djevojkama koji su navikli na svakodnevne treninge, utakmice i putovanja, izolacija pada izuzetno teško, maksimalno poštuju propisane mjere, ostaju kod kuća, kako bi zaštitili sebe, svoje bližnje i okruženje. Apelujem na sve građane da slijede njihov primjer, da pomognu u borbi protiv koronavirusa sa što je moguće manje posljedica, te da život što prije vratimo u normalne tokove”.

Ivan Bošković je nastavio sa izlaganjem u ime Saveza koji ponašanjem, odnosom, predanošću i entuzijazmom, zaslužuje samo pohvale.

„Prošle godine smo ostvarili istorijski uspjeh plasmanom na Evropsko prvenstvo u konkurenciji odbojkaša. Sada dajemo sve od sebe u borbi protiv koronavirusa, a čim stignemo do pobjede, a siguran sam da hoćemo, nastavljamo se realizacijom projekta, čiji je cilj pozicioniranje Crne Gore na evropskoj i svjetskoj odbojkaškoj mapi”, naglasio je Bošković i nastavio:

„Trenutno je teško i nezahvalno davati prognoze kada će sportska takmičenja ponovo biti u centru pažnje, posebno ako se uzme u obzir da su odložena takmičenja kakve su Olimpijske igre, Evropsko prvenstvo u fudbalu, Vimbldon… Međutim, ono što mogu da obećam je da ćemo, kada se stvore uslovi za to, maksimalno spremni dočekati Evropsko prvenstvo za kadetkinje, kvalifikacije za šampionat Evrope u konkurenciji juniorki, odnosno ono što najviše zanima ljubitelje odbojke i sporta u Crnoj Gori, a to su kvalifikacije seniorskih selekcija za mjesto na šampionatu Evrope. Ponavljam još jednom, čim pobijedimo virus koji je globalni problem, nastavljamo se pozicioniranjem Crne Gore na evropskoj i svjetskoj odbojkaškoj mapi”.

izvor: Sport klub

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button