Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCGSenioriSlajdertiker

Bošković: Svjetska liga istorijska šansa crnogorske odbojke

Svjetska liga je najveća šansa Crne Gore da igra na velikom takmičenju“, kazao je generalni sekretar Odbojkaškog saveza Ivan Bošković, navodeći da je pitanje kada će se reprezentacija ponovo naći u sličnoj situaciji.

On je podsjetio da samo pobjednik Evropske lige stiče pravo da se kandiduje za učešće u Svjetskoj ligi.

„Teško da će nam se ovakva prilika ponovo ukazati, jer su se ove godine sve kockice posložile“, rekao je Bošković agenciji MINA.

On je kazao da Odbojkaški savez Crne Gore (OSCG) još nije dobio upitnik Svjetske odbojkaške federacije (FIVB) za učešće u Svjetskoj ligi.

“Smatram da će nam FIVB upitnik poslati poslije Svjetskog prvenstva (SP) za odbojkašice u Italiji, krajem oktobra. Tek nakon toga biće razmatrano i odlučeno hoćemo li igrati u Svjetskoj ligi 2015. godine”, rekao je Bošković.

himna seniori evropska liga

On je naglasio da ima dosta uslova koje OSCG treba da ispuni, prije svega finansijski.

“Mi trenutno ne ispunjavamo taj finansijski uslov, pa ćemo se obratiti državi, ali i sponzorima za pomoć. Potrebno nam je da momci dobiju ono što zaslužuju, a to je nadmetanje sa najboljim svjetskim reprezentacijama. Potrebno je i da se ispune i drugi, veoma bitni, uslovi vezani za organizaciju, marketing, publiku. Tačni uslovi znaće se kada bude stigao upitnik FIVB”, rekao je Bošković.

Generalni sekretar OSCG smatra da Crna Gora ima kvalitet za igranje u Svjetskoj ligi, navodeći da su to igrači i dokazali trijumfom u Evropskoj ligi.

“Imamo sjajan kolektiv i velikog šampiona za selektora, koji je znao kako da ih vodi do titule. Imamo mnogo toga da pokažemo, a da bi pravi pokazatelj za tako nešto bilo igranje sa najboljim reprezentacijama. Igranjem u Svjetskoj ligi dobili bi mogućnost da igramo sa Španijom, Kubom, Kinom, Tunisom, Portorikom, Meksikom, Slovačkom i Turskom”, rekao je Bošković.

On je istakao da zbog otežane procedure FIVB nije moguće reprezentaciju pojačati igračima iz inostranstva.

“Mora da se čeka četiri godine i plus da se plati velika suma novca. To se u ovom trenutku ne isplati i smatram da nema potrebe za tim, jer su naši igrači dokazali da su spremni za najveća djela. Potrebno je više razvijati našu bazu igrača, odnosno rad u klubovima sa mlađim kategorijama, jer je to spas i klupske, ali i reprezentativne odbojke”, rekao je Bošković.

svjetska liga

On je istakao da bi učešće u Svjetskoj ligi bilo nastavak priče iz Evropske lige, u kojoj su, kako je kazao, uspjeli da crnogorsku odbojku pomjere sa “mrtve tačke”, odnosno da konačno osvoje evropski trofej.

Prema njegovim rioječima, Svjetska liga je istorijska šansa za crnogorsku odbojku da se uzdigne na nivo na kakav je nekad bila. “Svijest o odbojci se sigurno mijenja, narod ponovo počinje da se interesuje za taj sport”.

“Igranjem Svjetske lige odbojka će dobiti na popularnosti, a to ćemo dobro iskoristiti da je podignemo na što veći nivo, jer to Crna Gora i svi odbojkaški radnici zaslužuju”, zaključio je nekadašnji odbojkaš Budućnosti i crnogorski reprezentativac.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button