Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
CEVU17 (M)U17 Evropsko prvenstvo 2023 (M)Video

Bošković: Domaćinstvo Evropskog prvenstva velika čast, CEV još jednom pokazao da ima veliko povjerenje u OSCG

"Organizacijom Evropskog prvenstva, Odbojkaški savez Crne Gore je pružio mogućnost našim najmlađim odbojkašima da nastupe na najvećoj odbojkaškoj smotri", kazao je Bošković

Odbojkaški savez Crne Gore domaćin je U17 Evropskog prvenstva za odbojkaše, koje je na programu od 19. do 30. jula u Podgorici. Tim povodom danas je u hotelu “Voco” održana konferencija za novinare na kojoj su govorili Ivan Bošković, generalni sekretar Odbojkaškog saveza Crne Gore, kao i selektor U17 muške reprezentacije Darko Prebiračević.

 

Odbojkaškom savezu Crne Gore velika je čast što će još jednom organizovati veliko takmičenje i što je CEV ponovo pokazao da ima veliko povjerenje u OSCG, istakao je Bošković.

Nakon odlične organizacije U17 Evropskog prvenstva za odbojkašice 2020. godine, Evropska odbojkaška Konfederacija (CEV) ponovo je povjerila našem savezu organizaciju prvenstva Starog kontinenta za odbojkaše do 17 godina, što za nas predstavlja veliku čast i obavezu. Ovo je još jedno priznanje Odbojkaškom savezu Crne Gore od strane CEV-a za dosadašnji rad, na čemu smo veoma zahvalni našoj krovnoj odbojkaškoj instituciji”, kazao je Bošković.

Odbojkaški savez Crne Gore i glavni grad Podgorica ugostiće 16 najboljih odbojkaških selekcija iz Evrope u konkurenciji igrača rođenih 2007. godine i mlađih.

“Na prvenstvu će učestvovati čak 16 zemalja, a pored domaćina Crne Gore, publika i svi ljubitelji odbojke u Podgorici i Crnoj Gori će imati priliku da gledaju selekcije Italije, Francuske, Poljske, Holandije, Srbije i drugih odbojkaških velesila.

Organizacijom Evropskog prvenstva, Odbojkaški savez Crne Gore je pružio mogućnost našim najmlađim odbojkašima da nastupe na najvećoj odbojkaškoj smotri, da osjete kako je predstavljati našu zemlju na najvećem evropskom takmičenju i sigurni smo da će nastup na ovom prvenstvu uticati veoma pozitivno na njihov dalji odbojkaški razvoj, a sve sa ciljem da i oni jednog dana nastave kontinuitet naše seniorske odbojkaške reprezentacije, koja će u avgustu treći put uzastopno nastupiti na Evropskom prvenstvu.

Evropsko prvenstvo u Podgorici prvo je u novom formatu – 16 reprezentacija podijeljeno je u dvije grupe, a sama organizacija veliki je izazov, dodao je Bošković.

Imajući u vidu da se od ove godine evropska prvenstva mlađih kategorija po prvi put organizuju sa ovolikim brojem učesnika, organizacija samog prvenstva je veoma kompleksna, ovo je do sada najzahtjevniji organizacioni poduhvat Odbojkaškog saveza Crne Gore, ali naš iskusni organizacioni tim je spreman da odgovori i ovom izazovu i siguran sam da će organizacija biti na najvišem mogućem nivou.

Osim što želimo da vidimo što bolju odbojku tokom prvenstva, takođe želimo i da se naši gosti osjećaju što ljepše u Podgorici, želimo da im budemo dobri domaćini i da iz Crne Gore odu sa najljepšim uspomenama, sa kojima će se uvijek rado vraćati našoj zemlji”, dodao je generalni sekretar OSCG.

Bošković je iskoristio priliku i da se zahvali svim sponzorima i partnerima OSCG-a, koji su pomogli u organizaciji veoma važnog takmičenja.

“Zahvalnost za pomoć u organizaciji, osim CEV-u, dugujemo i Vladi Crne Gore, Ministarstvu sporta, Crnogorskom olimpijskom komitetu, Glavnom Gradu Podgorica, Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore, Turističkoj organizaciji Podgorice i svim našim sponzorima i partnerima.

Na prvenstvu će učestvovati preko 300 učesnika, dok će takođe biti prisutno i 30-ak CEV službenih lica (supervizori i sudije), među kojima će biti i Anka Ivanović, koja će biti član žirija prvenstva i Jelena Mitrović, koja će dijeliti pravdu na prvenstvu.

Želim da iskoristim priliku da se zahvalim i našim volonterima, kojih će biti oko tridesetak, i čija pomoć će nam mnogo značiti u organizaciji ovog događaja”, zaključio je Bošković.

Utakmice U17 Evropskog prvenstva igraju se u sportskim dvorana kompleksa “Verde” i Univerziteta Crne Gore. Naš nacionalni tim u grupi je sa Slovenijom, Grčkom, Austrijom, Estonijom, Belgijom, Bugarskom i Turskom i sve mečeve grupne faze igraće od 20 sati u dvorani “Verde”.

Povezani članci

Back to top button