Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SenioriSlajderSvjetska liga

Boškan: Želimo opet na završni turnir Svjetske lige!

Naši najbolji odbojkaši okupili su se danas i počeli pripreme za drugi nastup u Svjetskoj ligi, a selektor Slobodan Boškan vjeruje da će uspjeti da ponove prošlogodišnji rezultat, kada su se domogli završnog turnira.

“Ovogodišnja Svjetska liga biće priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje nas očekuju u septembru. Iskoristićemo ovo takmičenje i da pružimo priliku i nekim novim igračima,uz momke koji su prošlog ljeta iznijeli teret takmičenja. Nakon uspjeha u prethodnoj kampanji, sada nas svi gledaju mnogo ozbiljnije. Konkurencija će sada biti jača jer pored Njemačke, koja je kao domaćin završnog turnira sigurna za finalni dio takmičenja u Frankfurtu za tri mjesta konkurišu nacionalni timovi Grčke, Meksika, Slovenije i Tunisa”, rekao je selektor Slobodan Boškan.

press konferencija - Svjetska liga1

Mladi stručnjak istakao je i da nacionalni tim ima problem već na startu takmičenja.

“Miloš Ćulafić ima problema sa ramenom i na početku će trenirati smanjenim intenzitetom. Njegov nastup u Svjetskoj ligi je pod znakom pitanja. Razgovarali smo, on je odradio terapije u Francuskoj, osjeća se bolje, ali ne možemo da znamo koliko će moći da pomogne ekipi. Na pripremama će biti 19 igrača, računajući i njega”, dodao je Boškan.

Naš nacionalni tim će do subote trenirati u Podgorici, a potom se seli u Budvu, gdje će odigrati i nekoliko trening mečeva.

Za vikend ćemo odmjeriti snage sa Albanijom, a potom nam dolazi reprezentacija Turske početkom juna. Vjerujem da će nam ti susreti biti dovoljni da se što bolje spremimo za iskušenja koja nas čekaju u Svjetskoj ligi”, istakao je Boškan.

Kapiten Vojin Ćaćić dijeli mišljenje selektora da će ove godine biti teže, ali je optimista po pitanju rezultata. “Čeka nas jača grupa u odnosu na prethodnu godinu. Želimo da odigramo kao tada, budemo pravi i vjerujem da rezultat neće izostati. Nadam se i da će nas povrede zaobići, što je veoma važno”, rekao je primač servisa naše reprezentacije. Prvi turnir Svjetske lige Crnu Goru čeka u Meksiku od 17. do 19. juna, a potom se naši momci sele za Tunis, gdje će odigrati tri utakmice od 24. do 26. juna. Ukoliko izbore plasman na finalni turnir, sele se u Frankfurt, koji će četiri najbolje ekipe ugostiti od 1. do 3. jula.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button