Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
NovostiSenioriSlajderSvjetska ligatiker

Boškan: Spremni smo za Svjetsku ligu, vjerujem u dobar rezultat

Selektor muške seniorske reprezentacije Slobodan Boškan zadovoljan je radom svojih izabranika tokom priprema za nastup u Svjetskoj ligi i vjeruje u dobar rezultat i pored jake konkurencije.

Stručni štab sa nekadašnjim reprezentativcem na čelu odlučio je da se zahvali Bojanu Radoviću i Nikoli Radoniću, nakon čega je kompletiran spisak od 14 igrača, koji će braniti boje naše zemlje u Svjetskoj ligi.

“Završili smo prvi dio priprema za Svjetsku ligu i zadovoljan sam kako su momci radili i bili posvećeni. Odlično su radili u svakom segmentu. Pred put u Meksiko morao sam da se zahvalim  Bojanu Radoviću i Nikoli Radoniću. Nakon utakmica u Meksiku slijedi nam nastup na turniru u Tunisu, a onda, ukoliko se plasiramo i završni turnir u Njemačkoj. Svi smo svjesni da nam predstoji jedno teško takmičenje i da rezultat iz prošle godine kada smo stigli do finala protiv Egipta neće biti lako ponoviti jer je lakše napraviti rezultat, nego ga odbraniti. Međutim, mislim da imamo kvalitet jer smo se dobro spremili”, rekao je Boškan.

Već na prvom turniru naši odbojkaši odmjeriće snage sa kvalitetnim reprezentacijama.

“U Meksiku nas očekuju rivali sa kojima dosad nismo imali priliku da igramo, a to su domaćin, Njemačka i Španija. Smatram da je duel sa Njemcima najveći izazov, ali da ni ostale ne smijemo da podcijenimo, jer su se Meksikanci plasirali na Olimpijske igre, a Španci su možda čak i bolji od njih. Bez obzira na jaku konkurenciju vjerujem u moje momke, kao i da ćemo na oba turnira, u Meksiku i Tunisu igrati dobro”, optimista je Boškan.

U stručnom štabu zadovoljni su zdravstvenim biltenom, jer pored Miloša Ćulafića, koji neće igrati u Svjetskoj ligi, nije bilo ozbiljnijih problema sa povredama.

“Simo Dabović se žalio na istegnuće leđa, a Marko Bojić na bol u koljenu. To smo sanirali i oni sada normalno treniraju. Mislim da smo dobro tretirali njihove povrede i zadovoljni smo kada je u pitanju zdravstveni bilten”, zaključio je Boškan.

Naši odbojkaši za Meksiko putuju u ponedjeljak preko Rima i Pariza.

Turnir u glavnom gradu ove države na programu je od 17. do 19. juna.

Dres naše selekcije u Svjetskoj ligi nosiće tehničari Simo Dabović i Rajko Strugar, korektori Aleksandar Minić i Luka Babić, primači Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Božidar Ćuk, Balša Radunović, Marko Vukašinović, srednji blokeri Gojko Ćuk, Ivan Ječmenica i Blažo Milić i libera Nikola Lakčević i Ljubomir Popović.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button