Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkaši)SenioriSlajder

Boškan: Pobjedom protiv Švajcarske da uhvatimo ritam

Kvalifikacioni turniri za plasman na Evropsko prvenstvo biće odigrani od 16. do 18. septembra u Podgorici i Las Palmasu, sedam dana kasnije.

Crna Gora će u prvom kolu podgoričkog turnira igrati sjutra sa Švajcarskom, dan kasnije sastaće se sa Španijom, a u nedjelju sa Njemačkom.

Sve utakmice crnogorske reprezentacije počeće u 19 sati.  Boškan je kazao da je svaki početak ili svaki prvi meč na nekom turniru težak.

“Švajcarska je najslabiji rival u grupi, ali dovoljno kvalitetan da ga crnogorski odbojkaši moraju ozbiljno shvatiti ukoliko žele pobjedu na startu kvalifikacijaOčekujem dobar pristup utakmici i da pobjedom protiv Švajcarske uhvatimo ritam za nastavak takmičenja. Idemo utakmicu po utakmicu. Moji igrači prvo moraju sebe da poštuju i svoj rad, a zatim svog protivnika. Moramo da uradimo sve da startujemo pobjedom”, kazao je Boškan.

On je naglasio da do EP ima šest velikih koraka i moraju se napraviti jedan po jedan.

Boškan smatra da je Njemačka favotit u grupi, kao i da su Španija i Crna Gora u istom rangu.

“Španija je u našem rangu, ali će u kvalifikacijama biti jača za dvojicu primača. Jači smo i mi u odnosu na međusobne duele u Svjetskoj ligi za Miloša Ćulafića. Biće to izjednačena utakmice dva izjednačena protivnika. Ona selekcija koja nametne svoj ritam igre pobijediće”, dodao je Boškan.

Najuspješnija reprezentacija nakon dva turnira i šest kola izboriće direktan plasman na EP, dok će drugoplasirane selekcije igrati baraž.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button