Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkaši)SenioriSlajder

Boškan: Imamo veliku želju da se plasiramo na EP, Ćulafić: Plasman na EP bi bio kruna ove generacije

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore okupila se danas u hotelu Aurel, kako bi započela pripreme za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Naša selekcija igraće protiv selekcija Njemačke, Španije i Švajcarske u Podgorici (16-18.septembar) i Las Palmasu, Španija (23-25.septembar). U slučaju baraža, on bi se igrao u periodu 01-09.oktobar 2016.godine.

“Počinjemo sa drugom akcijom ove sezone, kvalifikacije za EP. Očekujem da ćemo se dobro pripremiti. Svjesni smo šta nas očekuje, koliko su one značajne za svakog od nas, za reprezentaciju. Imaćemo mjesec i po da se pripremimo, dosta će biti rada. Nekoliko dana provešćemo u Podgorici, a onda ćemo ići na visinske pripreme. Imaćemo organizovane utakmice protiv nekoliko protivnika Turska, Makedonija, Hrvatska. Očekujem da spremno dočekamo ta dva turnira, sredinom septembra u Podgorici i drugi sedam dana kasnije u Španiji”, kazao je na današnjem pressu selektor Slobodan Boškan.

“Smatram da Svjetsku ligu nijesmo loše odigrali, set nam je falio za plasman na finalni turnir. Neke stvari smo odigrali dobro, neke malo slabije, ali smo imali dovoljno vremena da se dobro odmorimo, da analiziramo kako smo odigrali i da potpuno spremni dočekamo pripreme kvalifikacije.”

press konferencija seniori muska odbojkaska reprezentacija crne gore slobodan boskan milos culafic oscg 2

Boškan je novinarima saopštio plan priprema reprezentacije.

“Od 8. do 11. avgusta bićemo u Podgorici i taj period iskoristićemo da obavimo testiranja i dobijemo još jasniju sliku pojedinačno, odnosno u kakvom stanju se nalazi njihov organizam, odnosno koliko mogu da podnesu napora na pripremama.”

“Od 11. do 23. boravićemo u podnožju Kopaonika, u Brzeću (hotel Ozon). Poslije toga bićemo gosti reprezentacije Turske u Izmiru. Iz Turske idemo u Bijelo Polje, gdje ćemo boraviti sedam dana i odigrati dvije trening utakmice sa Makedonijom. Poslije toga vraćamo se u Podgoricu, 5. ili 6. septembra, treniraćemo u SC Morača, da se klimatizujemo i odigraćemo dvije utakmice sa Hrvatskom u tom periodu, kao poslednje provjere pred turnir u Podgorici.”

Marko Bojić i Vojin Ćaćić prvi dio priprema će odsustvovati zbog obaveza prema klubovima.

“Ćaćić će sa svojim klubom igrati na Azijskim igrama i biće odsutan od deset do 12 dana. Marko Bojić je potpisao ugovor sa klubom iz Južne Koreje i ima obavezu da odradi testiranja, preglede. To ne bi trebalo da traje duže od sedam do deset dana. To je sastavni dio života i priprema. Imam razumijevanja za to, ali pokušaćemo da nađemo kompromis između obaveza u klubovima i onoga što očekujem od njih u reprezentaciji. Ne očekujem da će nam to napraviti neki veći problem u trenažnom procesu”, kazao je selektor Boškan.

Komentarišući rivale u grupi on je kazao da je najveći favorit Njemačka, pa Španija. Švajcarska je najslabiji rival od te tri ekipe.

“Smatram da smo u rangu sa Španijom, imajući u vidu kvalitet igre, načina kako igramo. Kao selektor želim da idemo na pobjedu u svim mečevima, imam veliku želju da se plasiramo na EP. Vjerujem i ovi momci, jer do sada nijesu imali priliku da igraju na velikim takmičenjima. Prošle kvalifikacije smo dobro igrali i bili blizu baraža. Tada smo imali peh i povredu Ćaćića sedam dana pred kvalifikacije. Imajući u vidu kako smo igrali posljednje tri godine i kako smo napredovali, smatram da smo sazreli da odigramo dobro oba turnira i plasiramo se na EP. To treba potvrditi na terenu. Bez respekta cijela ekipa mora ući u svaki meč, da im ne dajemo na važnosti, da ih poštujemo kao protivnika i da idemo na pobjedu.”

press konferencija seniori muska odbojkaska reprezentacija crne gore slobodan boskan milos culafic oscg 1

Miloš Ćulafić se vraća u tim nakon povrede i oporavka u Katharsis Health centru u Budvi (Slovenska Plaža).

Posljednja dva mjeseca radio sam na predviđeni program oporavka u Katharsis Health Centru na rješavanju problema sa ramenom i ovim putem se zahvaljujem osoblju što su uspjeli da me oporave i stave na raspolaganje reprezentaciji. Radio sam naporno. Planski sam propustio Svjetsku ligu da bih se što bolje pripremio za kvalifikacije, krenuću malo slabijim ritmom. Zadovoljan sam oporavkom, kako se sve to odvijalo. Vjerujem da ću spremno dočekati start kvalifikacija”, kazao je Miloš Ćulafić.

“Imamo veliku želju da se plasiramo na neko veliko takmičenje, EP je najrealnije u toj priči. Posljednje tri akcije sa selektorom Boškanom smo odigrali dobro, ličimo na ozbiljnu ekipu. Pravo je vrijeme da rad krunišemo plasmanom na EP. Svi će doći motivisani, biće teško, ali smo veoma motivisani. Smatram da, ako ne kao najbolji, možemo kao drugoplasirani preko baraža do EP”, zaključio je korektor naše reprezentacije.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button