Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Evropska liga 2014SenioriSlajdertiker

Boškan: Imamo realne šanse da se plasiramo u finale

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore, ukoliko bude igrala kao u većem dijelu grupne faze Evropske lige, ima realne šanse da eliminiše Makedoniju i plasira se u finale, kazao je selektor Slobodan Boškan.

Crna Gora i Makedonija odigraće sjutra u Budvi revanš utakmicu polufinala Evropske lige.

Makedonija je prvi duel u Skoplju dobila 3:1.

Prema propozicijama takmičenja, crnogorskoj selekciji neophodna je pobjeda od 3:0 ili 3:1 da izbori Zlatni set, koji će odlučivati finalistu.

Pobjeda od 3:2 vodi Makedoniju u finale.

Boškan je kazao da je Crna Gora zasluženo izgubila prvi meč, navodeći da njegovi izabranici u Skoplju nijesu dovoljno agresivno i borbeno ušli u utakmicu.

“Taj rezultat, iako smo možda imali i šansu da osvojimo još jedan set i izborimo taj-brek, je i realna slika snaga na terenu. To je prvo poluvrijeme, a duel u Budvi drugo. Imamo svoje šanse, pogotovo što igramo na domaćem terenu. Nadam se da će i publika doći i podržati nas da ostvarimo cilj i plasiramo se u finale”, rekao je Boškan na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je važno da se u meč uđe bez velikog respekta prema protivniku i da se rivalu od samog starta stavi do znanja da ste izašli na teren da ga pobijedite.

“Bez toga teško da možemo pobijediti Makedoniju. Sa velikom borbenošču i agresivnošču možemo da ih pobijedimo, imamo kvalitet za to. Treba rivalu od prvog do posljednjeg poena pokazati da hoćeš da ga pobijediš. Mi na sjutrašnjoj utakmici imamo dva cilja, prvi da ih pobijedimo 3:0 ili 3:1 i drugi da ih dobijemo i u zlatnom setu”, rekao je Boškan.

On je kazao da će i u Budvi igrati isti sastav koji je igrao u Skoplju, navodeći da korektor Miloš Ćulafić ima malih problema sa leđima.

Korektor Aleksandar Minić kazao je da je crnogorska reprezentacija u Skoplju odigrala na manjem nivou nego prethodne utakmice u grupi.

“Sa boljim pristupom i većom agresivnošću imamo veće šanse da zabilježimo pobjedu i da se u zlatnom setu borimo za finale. Nadam se da će to biti mnogo bolje sjutra i da ćemo uz pomoć publike doći do finala”, rekao je Minić.

Srednji bloker Ivan Ječmenica, vjeruje u mnogo bolje izdanje crnogorske reprezentacije i plasman u finale.

“Mi smo bili u grču u prvom meču, ali vjerujem da ćemo to sjutra prevazići i da ćemo maksimalnom borbenošću i agresivnošću pokazati da želimo pobjedu i finale. Zaslužuili smo finale, mislim da ćemo iskoristiti priliku i doći do pobjede i finala”, rekao je Ječmenica.

Utakmica u Budvi počeće u 20 sati.

U drugom polufinalu, u isto vrijeme u Mariboru, sastaće se Slovenija i Grčka.

Slovenija je prvi duel u Solunu dobila 3:2.

U finale plasiraće se reprezentacije koje u dva meča osvoje više bodova (tri za rezultate 3:1 i 3:2, a dva za 3:2). U slučaju istog broja bodova, u revanšu će se igrati zlatni set.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button