Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkaši)Seniori

Bašić: Rezultat dvogodišnjeg rada; Ćulafić: O ovome smo sanjali

Selektor odbojkaša Crne Gore Veljko Bašić nakon sinoćnje pobjede protiv Moldavije (3:0) i istorijskog plasmana na Evropsko prvenstvo nije krio sreću i zadovoljstvo.

“Došao sam prije dvije godine sa ciljem da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Igrači su stvarno bili motivisani, pokazali su večeras rezultat tog dvogodišnjeg rada. Mi smo pripreme za ove kvalifikacije počeli još u julu, a na kraju, kad vidimo sa kojim entuzijazmom, kakvom ljepotom igre, uz pomoć publike, smo odigrali 3:0 protiv Moldavije i kvaifikovali se, ne mogu a da ne kažem da sam izuzetno zadovoljan zbog mojih igrača, publike, Saveza, i naravno zbog mene lično”, rekao je Bašić.

Problema sa Moldavijom je bilo samo na početku prvog seta, kada su gosti poveli 4:1, kada je Bašić reagovao tajm-autom.

“Sve je to normalno, osjetio sam da su igrači malo u grču. Čak im nisam dao ni da izađu sa terena, odmah sam ih vratio nazad. Pritisak je bio ogroman jer smo osjetili da možemo da se kvalifikujemo, da ne ispustimo nešto što nam je u rukama, tako da razumijem malu nervozu na početku utakmice. Međutim, poslije, kada su se opustili, igrači su pokazali izvanredan kvalitet, na servisu, tako i na bloku i odbrani, što je naša najjača strana”, dodao je Bašić.

Govoreći o nastupu na predstojećem EP, Crna Gora je, kaže Bašić, već pokazala da može da igra sa jakim selekcijama.

“Prošle godine smo ovdje igrali 3:2 protiv Irana, na kvalifikacama za SP jesmo izgubili od Rusije 3:0, ali je sve bilo sa 21-22 poena. Pobijedili smo Slovačku, koja je 14. u Evropi. Dakle, imamo potencijal, sa dobrim radom sigurno ćemo napraviti dobar rezultat za naše mogućnosti”, zaključio je Bašić.

Korektor Miloš Ćulafić je uz Marka Bojića i Luku Šuljagića bio dio selekcije koja je odigrala prve kvalifikacije u nezavisnoj državi.

“Pokušavali smo 12 godina, a na Evropsko prvenstvo eto idem kao veteran. Nikad nije kasno. Prezadovoljan sam, stvarno sam presrećan, drago mi je zbog momaka, zaslužili smo da se, konačno, nađemo na velikom takmičenju. Ovo je nešto o čemu smo sanjali od kada igramo kao reprezentacija, to je uspjeh svih nas, stručnog štaba i svih ljudi u Savezu, velika nagrada za sav rad i trud”, rekao je Ćulafić.

izvor: Vijesti, RTCG

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button