Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SlajderU18 (M)

Antropometrijsko mjerenje muške kadetske odbojkaške reprezentacije

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Odbojkaškim savezom Crne Gore juče je realizovao mjerenje muške kadetske odbojkaške reprezentacije Crne Gore, koja je u Nikšiću počela pripreme za Balkansko prvenstvo koje će od 8. do 12. avgusta biti održano u Srbiji.

Antropometrijska mjerenja realizovali su mr Ivan Vasiljević i mr Rajko Milašinović, a kadetski reprezentativci koje je odabrao selektor Zoran Vukčević imali su uvid u procentualne vrijednosti masnog, koštanog i mišićnog tkiva, ukupnu količinu vode u organizmu, odnos između lijeve i desne strane tijela i parametre metabolizma, a odbojkaškim reprezentativcima su takođe izmjerene i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

Dobijeni podaci omogućavaju precizno programiranje režima ishrane i usklađivanje sa određenim trenažnim programom, a navedena mjerenja pružaju ključne informacije koje utiču na promjene trenažnih procedura i periodizacije treninga što je od posebnog značaja za mlade sportiste.

Odbojkaški savez Crne Gore se ovim putem zahvaljuje Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje na obavljenim mjerenjima.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button