Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCG

Nikola Kažić izabran za predsjednika OSCG

Jednoglasnom odlukom prisutnih delegata na izbornoj sjednici Skupštine OSCG Kažić dobio četvorogodišnji mandat

Nikola Kažić novi je predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore (OSCG). Na izbornoj sjednici Skupštine OSCG koja je održana u hotelu “Voco” u Podgorici, Kažić je dobio podršku svih 27 prisutnih delegata i biće predsjednik Saveza u naredne četiri godine.

Kažić će na poziciji prvog čovjeka OSCG naslijediti Cvetka Pajkovića i biće najmlađi predsjednik u istoriji.

“Želim da se zahvalim svim odbojkaškim klubovima u Crnoj Gori i svim delegatima na današnjoj Skupštini koji su mi ukazali jednoglasnu podršku da postanem najmlađi predsjednik u istoriji OSCG. Svakako da mi to pričinjava veliku čast, veliko zadovoljstvo, ali i najveću moguću odgovornost i obavezu za dalji rad i razvoj odbojke u Crnoj Gori. Ono što je posebno interesantno i na čemu ćemo svakako raditi jesu naše mlađe kategorije i mlađe selekcije, jer smatram da iz naših klubova dolazi dosta perspektivnih odbojkašica i odbojkaša, gdje će OSCG dati puni doprinos njihovom razvoju, uložiti u njih i bolje uslove za razvoj odbojke u Crnoj Gori uopšte i smatram da smo na dobrom putu da to i realizujemo. Imaćemo puno inovacija, drugačiji, moderniji pristup svemu tome, a smatram da sam kroz obavljanje funckije direktora reprezentativnih selekcija OSCG sve mogao da sagledam i da polako počnem da sprovodim, što će mi biti svakako olakšanje u budućem radu i da nastavimo istim tempom”, kazao je Kažić.

Nikola Kažić, koji je u igračkoj karijeri nosio dresove Budućnosti, Studentskog Centra, Mornara i Studentija iz Tirane, bio član bio je član i kadetske reprezentacije Srbije i Crne Gore, juniorske, univerzitetske i seniorske reprezentacija Crne Gore, a nakon završetka karijere bio je statističar i trener, naslijedio je na poziciji predsjednika OSCG Cvetka Pajkovića, koji je nakon 12 godina na rukovođenja OSCG ispraćen gromoglasnim aplauzom svih delegata na Skupštini.

Na izbornoj sjednici Skupštine OSCG imenovan je i  novi Upravni odbor OSCG u sastavu: Nikola Kažić, Ivan Mrvaljević (izvršni rukovodilac direkcije za investicije i razvoj EPCG), Radule Raonić (izvršni direktor kompanije PER AQUA – voda DIVA), Petar Vukčević (vlasnik kompanije Petex), Ksenija Božović (predstavnica udruženja trenera), Nevena Terzić (predstavnica udruženja sudija) i Mina Dragović, naša reprezentativka i član iz reda aktivnih sportista.

Na redovnoj sjednici Skupštine OSCG, koja je prethodila izbornoj, usvojen je izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem i izvještajem revizora za 2023. godinu, kao i plan rada OSCG za period 2024-2025, izmjene i dopune Statuta, a takođe je usvojena i izmjena odluke o trening kompenzaciji.

Povezani članci

Back to top button