Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCGSlajder

25 godina OSRS: Cvetku Pajkoviću priznanje za doprinos i razvoj odbojke

U Istočnom Sarajevu u petak je održana svečanost povodom 25 godina od osnivanja Odbojkaškog saveza Republike Srpske.

Cvetko Pajković, predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore, dobitnik je priznanja za doprinos i podršku razvoju odbojke u Republici Srpskoj. Svečanosti je u ime OSCG prisustvovao i generalni sekretar Ivan Bošković.

Plakete kao najviše priznanje za doprinos i podršku razvoju odbojke u Republici Srpskoj, koje je uručio Milutin Popović, predsjednik OSRS, su još dobili i Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, Odbojkaški savez Srbije, Zoran Gajić, predsjednik OSS, Željko Tanasković, nekadašnji proslavljeni reprezentativac i predsjednik Saveza za školski sport Srbije i Dragutin Ćuk, tehnički direktor OSS.

Milutin Popović, predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske osvrnuo se na četvrt vijeka rada ove organizacije:

“Sa stanovišta istorije ovo nije dug period, ali s obzirom na aktivnosti, rezultate, pa i teškoće i probleme sa kojima smo se suočavali ovo je jedan zaista značajan period. Odbojkaški savez Republike Srpske osnovan je 1993. godine na inicijativu odbojkaških radnika iz Banjaluke, a ta inicijativa dobila je veoma brzo podršku i u drugim prostorima i tada je 27. marta osnovana ova organizacija. Iza nas je jedna bogata aktivnost koju je u jednoj izjavi teško opisati. Na prostoru koji sada čini Republika Srpska 1990. godine djelovalo je 28 klubova, a danas postoje 62 kluba. O masavnosti je suvišno i govoriti. Za nama su i brojna takmičenja, brojni rezultati i uspjesi. Nermamo mi vrhunske rezultate, ali odbojkaški klubovi iz Srpske su dominantni u takmičenjima na nivou BiH, počev od najmlađih pa do seniorske konkurencije. Na prostoru Republike Srpske održavaju se značajni međunarodni događaji i takmičenja”, rekao je predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović.

Posebno priznanje uručeno je Aleksandru Boričiću, predsjedniku CEV.

Plaketu OSRS za postignute takmičarske rezultate dobili su ŽOK Bimal – Jedinstvo iz Brčkog i MOK Mladost iz Brčkog.

Povodom 25 godina odbojke u Republici Srpskoj, zahvalnice za saradnju i podršku razvoju odbojke dobili su Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Grad Banjaluka, Grad Istočno Sarajevo, Vlada Brčko distrikta, Radio televizija Republike Srpske, Glas Srpske, opština Gacko i opština Modriča.

Plakete OSRS, najviše priznanje za doprinos i podršku razvoju odbojke u Republici Srpskoj, dobili su i Zoran Avramović, Ana Gajić, Vladimir Grbić, Darko Đuričković, Jelena Blagojević, Tijana Bošković, Brankica Mihajlović, Aleksandar Okolić i Saša Starović, kojima će priznanja biti uručena naknadno.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button